Кабінет міністрів України спрямував залишки коштів, які надійшли у 2022 році від Європейського інвестиційного банку, на реалізацію проєктів Державного агентство відновлення та розвитку інфраструктури України та Міністерству розвитку громад, територій та інфраструктури України - для надання субвенції місцевим бюджетам.

Про це пише ЦТС з посиланням на інформацію Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України.

Відповідно до урядового розпорядження, частину коштів ЄІБ буде спрямовано Агентству відновлення на проєктування, будівництво, модернізацію, облаштування і ремонт об’єктів будівництва громадського призначення, соціальної сфери, культурної спадщини, ЖКГ, транспортної інфраструктури, пунктів пропуску через державний кордон тощо. А також на заходи із забезпечення безпеки дорожнього руху.

Механізм відбору проєктів буде затверджений відповідним порядком використання коштів.

Обсяг регіональних субвенцій для кожного регіону визначається за формулою, яка враховує загальну чисельність населення області, фактичні та планові доходи місцевого бюджету, індекс споживчих цін, чисельність постраждалого населення територіальних громад тощо.

Детальний порядок використання коштів буде затверджений урядом України.

"Залучення коштів інвестиційних програм ЄІБ дозволить дати поштовх реалізації проєктів відновлення - як силами Агентства, так і силами органів місцевого самоврядування. Завдання Міністерства відновлення - впровадити чіткий і прозорий розподіл коштів та забезпечити якнайшвидше відновлення життя у регіонах", - зазначив віце-прем’єр-міністр з відновлення України - міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков.

343622758_2239174879601112_2230170777519179444_n