В суботу, 15 квітня, авіакомпанія SkyUp повідомила, що один з її літаків зазнав ушкоджень в аеропорті міста Хартум, столиці Судану, де відбувається спроба державного перевороту. Перед цим в соцмережах почало поширюватися відео, на якому було видно задимлення одного з літаків авіакомпанії.

"15 квітня в Судані розпочались бойові дії. Наразі відомо про спрацювання аварійного радіомаяка на одному з двох літаків авіакомпанії SkyUp, що знаходяться в аеропорту міста Хартум. Встановити стан літака та можливі пошкодження на даний момент неможливо. 36 співробітників, що перебувають у країні, наразі знаходяться у відносно безпечному місці, з ними є зв’язок", - повідомили ЦТС в авіакомпанії.

В пресслужбі перевізника заявили, що наразі головне завдання менеджменту компанії - організувати безпечні умови перебування співробітників та допомогти їм якнайшвидше залишити країну.

Уточнюється, що літаки SkyUp Airlines перебувають в Судані в рамках контракту на умовах ACMI з авіакомпанією Sun Air. Від початку 2023 року вони виконували рейси до Каїра (Єгипет), Ер-Ріяда та Джидди (Саудівська Аравія).