Транспортний оператор столиці Чехії Dopravní podnik hlavního města Prahy уклав рамковий контракт з Iveco на поставку до 140 зчленованих гібридних автобусів Urbanway Hybrid 18M. DPP стане першим чеським перевізником, який буде експлуатувати такі транспортні засоби.

Про це пише ЦТС з посиланням на Railway Gazette.

Тендер на постачання 140 гібридних автобусів виграла компанія Iveco, яка випередила Solaris і SOR. Виробник запропонував ціну 1,549 млрд чеських крон при бюджеті 2,017 мільярда чеських крон. Нещодавно було підписано рамкову угоду.

"Поставки відповідають концепції впровадження екологічного транспорту. З одного боку, він мають низький рівень викидів, а з іншого боку, забезпечує гнучкість у разі, наприклад, відключення електроенергії. Завдяки цим транспортним засобам ми зможемо зберегти незалежність від зарядної інфраструктури та диверсифікувати операційні ризики", - зазначив керівник DPP Петр Вітовскі.

Договір не містить мінімальної гарантованої кількості транспортних засобів.

"Виробник має поставити автобуси протягом дев’яти місяців з моменту замовлення. Тож вони з’являться на вулицях Праги наступного року", - додав керівник автобусного відділу DPP Ян Барчанек.

Автобуси Iveco Hybrid 18M довжиною 18 003 мм і шириною 2 500 мм вміщують на борт 130 пасажирів, у тому числі 35 сидячих.

Автобуси обладнані чотирма подвійними дверима з висотою входу від 320 до 340 мм. Вони будуть повністю кондиціоновані, а обладнання також включатиме моніторинг і систему підрахунку пасажирів.

Транспортні засоби оснащені двигуном внутрішнього згоряння Cursor 9 потужністю 265 кВт / 360 к.с. і автоматичною коробкою передач Voith Diva NXT з електродвигуном, який також виконує функцію генератора енергії. Крім того, вони оснащені акумуляторами, які можна заряджати за допомогою розетки.