У метрополітені Києва мають намір запровадити відповідальність за порушення правил користування підземкою.

Як пише ЦТС, про це повідомила народний депутат Юлія Гришина.

Правоохоронний комітет Верховної Ради України підтримав та направив на розгляд до сесійної зали законопроект, який встановлює відповідальність за порушення правил користування метрополітеном.

Метрополітенами в містах України щодня користується близько млн пасажирів. А під час повітряної тривоги на підземних станціях перебувають десятки тисяч людей. 

Зазначається, що Київський, Харківський та Дніпровський метрополітени є головними транспортними артеріями і найбільшими укриттями своїх міст в умовах воєнного стану. І одна з нагальних проблем метрополітенів в період воєнного стану - це несанкціоноване проникнення на об’єкти критичної інфраструктури, прохід сторонніх осіб в тунелі метро та інші стратегічно важливі приміщення, які забезпечують безпеку перебування людей в укритті. 

"Мета таких візитів може бути абсолютно різною і найгірше, може мати жахливі наслідки як для людей, які перебувають в укритті на станціях, так і для інфраструктури підприємств в цілому. Виведення з ладу будь-якої системи, яка забезпечує нормальну роботу критичної інфраструктури, особливо під час воєнного стану, може нанести непоправну шкоду для цивільної безпеки населення", - підкреслила нардеп.