"Укрпошта" поповнила автопарк 44 вантажівками ISUZU NQR 90 з вантажопідйомністю 4,53 тони кожна. Нові автівки замінять втрачені та пошкоджені машини під час війни, аби "Укрпошта" мала змогу продовжувати свою роботу, пише ЦТС.

"Компанія продовжує інвестувати в розширення мережі та в розвиток автомобільної інфраструктури. Найперше це стосується південних та східних регіонів, де через окупацію та воєнній дії втрачено значну частину автопарку", - йдеться в повідомленні.

Перші автомобілі з партії вже забезпечують перевезення поштових відправлень у Херсонській та Миколаївській областях, завдяки чому жителі прифронтових регіонів та деокупованих територій можуть отримувати ліки та необхідні товари, а військові - замовляти з доставкою потрібні речі та отримувати посилки від рідних. 

"Станом на зараз "Укрпошта" через війну росії зазнала збитків на понад 34 млн євро. Приблизно 30% відділень не підлягають відновленню, втрачено частину автопарку. Проте якщо відсутність приміщення ми можемо компенсувати роботою пересувних відділень, то втрата машин, що перевозять відправлення по Україні, є критичною і потребує швидкої заміни. Особливо зараз, коли крім безпосередньо потових та логістичних послуг, які "Укрпошта" надає населенню, ми періодично задіяні у реалізації масштабних державних проєктів, на виконання яких також задіяні магістральні автівки. Тож важливість нових 44 машин важко переоцінити", - зазначив генеральний директор компанії Ігор Смілянський.

Під час вибору автомобілів була надана увага не лише їх вантажопідйомності, але й комплектації. Зокрема, усі автомобілі мають гарантію на 36 місяців або 200 000 км пробігу, оснащені гідробортом, відеореєстратором, GPS-трекером та забезпечені технічним обслуговуванням на 200 000 км пробігу.

"Укрпошта" розпочала масштабне оновлення автопарку декілька років тому. Зокрема, в березні 2021 року компанія здійснила найбільшу на ринку України закупівлю автомобілів з 1860 авто для пересувних відділень. Станом на 2023 рік автопарк компанії нараховує близько машин 2860, з них  1788 авто працюють в режимі пересувних відділень поштового зв’язку.

cars1