У зв’язку зі складними погодними умовами у західних областях України та з метою координації міжвідомчої взаємодії в Державному агентстві відновлення та розвитку інфраструктури України працює оперативний Штаб з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, пише ЦТС.

Зазначається що інтенсивний снігопад пройшов в Івано-Франківській, Тернопільській та Львівській області, проте найбільш складна ситуація через мокрий сніг та сильний вітер у Хмельницькій та Чернівецькій областях.

Для забезпечення належного проїзду в областях, де вирує негода, до робіт залучено 120 одиниць техніки та 164 працівники.

Дорожня спецтехніка працює у цілодобовому режимі, розчищаючи дороги. Особливу увагу приділяють обробці ділянок доріг зі складним рельєфом: спуски, підйоми, повороти.

"За повідомленнями "Укргідрометцентру", 6 квітня дія циклону лише посилиться, тож звертаємось до водіїв та просимо не виїжджати без нагальної потреби на далекі відстані, а при плануванні маршрутів враховувати складність погодних умов", - зазначили в Агентстві відновлення. 

Водіям великогабаритного транспорту радять користуватися майданчиками для відстою, розташованих вздовж державних доріг.