Компанією "Міжнародні авіалінії України" буде керувати група олігарха Ігоря Коломойського - його партнер Арон Майберг вийшов з засновників МАУ, повідомляють джерела в авіаційній галузі.

Про це пише ЦТС з посиланням на Економічну правду.

9 лютого компанія "Кепітел інвестмент проджект" - один з акціонерів МАУ - відкликала Арона Майберга з наглядової ради авіаперевізника. 

Також наглядову раду залишила Олександра Нікітіна, партнерка юрфірми Ecovis Бондар та Бондар, відомої співробітництвом з МАУ та особисто з Майбергом. Нікітіну відкликав інший акціонер - Ontobet Promotions Limited (Кіпр).

До цього моменту Арон Майберг багато років очолював наглядову раду авіакомпанії.

Місце Майберга та Нікітіної в наглядовій раді зайняли Олександр Хмарський та Герман Клімко. Останній відомий участю у статутному капіталі двох фірм - "Транснова" та "Баланс Груп".

Нагадаємо, ЦТС писав, що наприкінці грудня МАУ на зборах акціонерів призначила на посаду президента Ганну Борисонник, яка з середини минулого року обіймала посаду віцепрезидента з фінансів. Водночас у держреєстрі керівником компанії на той момент було зазначено Євгена Дихне, який оскаржив у суді рішення про його звільнення, прийняте ще у листопаді 2021 року.

Борисонник до приходу до МАУ з 1994 до 2017 року працювала у "ПриватБанку", співвласником якого до націоналізації був співвласник МАУ Ігор Коломойський.