Технологічна група Wartsila знову уклала контракт із верф'ю Hyundai Heavy Industries (HHI) на постачання систем обробки вантажів та інтегрованих систем подачі паливного газу для суден Very Large Ethan Carrier (VLEC).

Про це пише ЦТС з посиланням на The Maritime Executive.

Зазначається, що це останнє замовлення, оформлене Wartsila у першому кварталі 2023 року, воно стосується двох VLEC, що будуються для японського судновласника Iino Line.

Wаrtsilа має давні відносини з HHI, особливо щодо широкого спектру продуктів та систем, пов'язаних з газом, для газовозів різних типів та розмірів.

"Wartsila - постачальник високоякісних систем обробки вантажів та подачі паливного газу, які є важливими елементами конструкції цих суден. На сучасному морському ринку співпраця з надійними партнерами стає все більш важливою для забезпечення максимально ефективної реалізації проектів", - сказав віце-президент Hyundai Heavy Industries Сангрюль Кім.

"Це останнє замовлення ще більше зміцнює позицію Wartsila як лідера на ринку систем обробки вантажів та подачі палива, особливо великогабаритних танкерів для перевезення етану. Це передові та дуже спеціалізовані судна, які вимагають передових та спеціалізованих рішень", - прокоментував Харальд Оверланд, менеджер із продажу систем обробки вантажів та подачі палива, Wartsila Gas Solutions.

Постачання обладнання Wartsila на верф заплановано на середину 2024 року.

Корпорація Wartsila (головний офіс - Гельсінкі, Фінляндія) спеціалізується на проектуванні та виробництві двигунів та інших систем для судноплавної індустрії, нафтовидобувної, електричної та інших галузей промисловості.