Люксембурзька логістична компанія CFL multimodal отримає 2,3 млн євро за програмою Connecting Europe Facility (CEF) Європейського союзу на фінансування проекту розвитку мультимодального терміналу Беттамбур-Дюделанж загальною вартістю 7,7 млн євро.

Про це пише ЦТС з посиланням на Railway Gazette.

Модернізація цього терміналу проводиться Національним товариством залізниць Люксембургу (CFL) та Європейським виконавчим агентством з клімату, інфраструктури та навколишнього середовища (CINEA) Європейської комісії в рамках масштабної інвестиційної ініціативи PULSE.

Ця ініціатива включає п'ять проектів. Два з них охоплюють монтаж третього крана та впровадження системи дистанційного керування переробкою вантажів, решта спрямована на підвищення рівня автоматизації процесів переробки, зниження обсягів забруднюючих атмосферу викидів та проведення досліджень, що передують розгортанню мережі 5G та обґрунтування інвестицій у нарощування інфраструктури терміналу. 

Реалізацію проекту планують завершити у 2024 році.

Нині максимальна річна продуктивність терміналу становить 600 тис. TEU. Щодобово на терміналі переробляють 12 поїздів традиційним вертикальним способом та 16 - горизонтальним за технологією LOHR Railway.

Термінал пов'язаний поїздами з багатьма європейськими країнами, включаючи Францію, Італію, Іспанію, Німеччину, Польщу, Бельгію та Швецію. Через Пассау (Німеччина) є вихід на Туреччину. Основний обсяг перевезень припадає на маршрут до Ле-Були (Франція) - 25 поїздів на тиждень.