Іспанський національний залізничний оператор Renfe і компанія CAF підписали контракт вартістю 192,7 млн євро на постачання 29 електропоїздів для мережі Cercanías, що охоплює приміські лінії найбільших міст країни.

Про це пише ЦТС з посиланням на Railway Gazette.

Контракт включає опції на дев'ять додаткових поїздів, а також передбачає забезпечення технічного обслуговування протягом 15 років із постачанням запасних частин.

Чотирьохвагонні поїзди розраховані на перевезення у комфортних умовах до 500 пасажирів, у тому числі осіб з обмеженою мобільністю.

У жовтні 2022 року Renfe за контрактом вартістю 300 млн євро замовив у компанії CAF 28 електропоїздів, оснащених тяговими акумуляторними батареями для можливості продовження руху при короткочасному відключенні тягового електропостачання або на неелектрифікованих ділянках невеликої протяжності. Контрактом передбачено опціон на придбання додатково до 42 таких поїздів.

Закупівля приміських електропоїздів виконується в рамках розпочатої у 2019 року програми, спрямованої на оновлення парку рухомого складу, що використовується за контрактами на виконання соціально необхідних перевезень.