Один з провідних світових зернотрейдерів та найбільших виробників продукції переробки зерна - американська компанія Cargill - має намір припинити експорт зернових з рф.

Як пише Економічна правда з посиланням на РБК, про свої плани Cargill проінформувала у листі заступницю міністра сільського господарства рф Оксану Лут.

Справжність документа виданню підтвердило джерело, близьке до російського міністерства. Про плани Cargill щодо припинення експорту з росії заявили також ще два співрозмовники видання на зерновому ринку.

Зазначається, що російська "дочка" американської корпорації припинить експорт зерна із рф наступного маркетингового року (з 1 липня 2023 року).

Водночас компанія пообіцяла, що заплановані на поточний сезон 2022/2023 відвантаження буде виконано "в повному обсязі відповідно до наявної квоти".

Російська "дочка" Cargill також повідомила, що починає переглядати портфель активів, пов'язаних з експортом зерна, який їй належить. Водночас повідомляється, що змін щодо "будь-яких інших видів діяльності та активів Cargill в росії не планується і не розглядається".

Нагадаємо, що в березні минулого року в Cargill заявили про те, що припинять нові інвестиції в рф, але продовжать працювати в цій країні.