"Метінвест" передав захисникам, які боронять Україну на Донецькому напрямку, чергову партію сталевих мобільних укриттів власного виробництва, пише ЦТС.

"Передали захисникам Бахмуту чергову партію мобільних укриттів в межах ініціативи Сталевий Фронт. У мобільних "капсулах життя" бійці поновлюватимуть сили й отримають надійний захист від обстрілів. Від початку повномасштабного вторгнення захисники Бахмута отримали приблизно 55 таких споруд. Тож фактично кожне третє відвантажене компанією укриття встановлено саме на цьому напрямку", - зауважив операційний директор Групи "Метінвест" Олександр Мироненко.

Мобільні укриття  - це збірні споруди діаметром 2 метри та довжиною 6 метрів. Конструкції з хвилястої сталі завтовшки 2-міліметрової товщини відомі ще з радянських часів. Під час війни їх доопрацювали українські військові з допомогою інженерів-металургів Групи.

За правильної установки - на півтора метра під землю - таке укриття витримує обстріли артилерією калібром до 152 мм. 

У мобільній капсулі можуть одночасно розміститися шість бійців. В укритті передбачено повітряні комунікації та обладнано стелажі для зброї, є основний і резервний вихід на поверхню. Укриття обладнано польовою піччю.

На виробництво одного укриття необхідно майже 2 тонни сталі, а робота над кожною такою спорудою  займає 165 людиногодин.

Наразі сталеві капсули компанії захищають військових в Авдіївці, Бахмуті, Покровську, на Запоріжжі й Житомирщині.

bd1aabe5f18241c7a4fc131496fabfe0_1200x675