Керівник регіонального відділення Фонду державного майна України по Одеській та Миколаївській областях Олександр Славський повідомив, що відбувся аукціон з приватизації цілісного майнового комплексу ДП "Білгород-Дністровський МТП", пише ЦТС.

"220 млн 100 грн - найвища оферта для ЄМК ДП "Білгород-Дністровський морський торговельний порт", плюс ПДВ, та плюс погашення боргів", - зазначив він.

Найбільшу ціну на аукціоні запропонувало ТОВ "Укрдонінвест".

Це другий онлайн аукціон із приватизації портів в Україні. Перший з таких аукціонів відбувся в січні - Фонд державного майна провів перший в Україні конкурс із приватизації портових активів єдиного майнового комплексу ДП "Морський торговельний порт Усть-Дунайськ". У ході торгів у системі Prozorro 17 січня, ціна активу піднялася до 201 млн грн із початкових 60 млн грн.

До цього держава мала лише концесії та різні формати оренди в портах.

Славський зазначив, що Білгород-Дністровський порт має три локації: головну місткість у самому місті Білгород-Дністровський на березі лиману, портовий пункт з виходом на море у Затоці та база відпочинку також у Затоці.

Зараз компанія працює тільки як "сухий порт". За 9 місяців 2022 року перевантажено 272 тис. тонн вантажу (що на 270 тонн більше, ніж попереднього року). При цьому порт залишається у збитку. Станом на 30.09 борги підприємства становили 104 млн грн, які має погасити покупець.

Нагадаємо, що аукціон з продажу цілісного майнового комплексу ДП "Білгород-Дністровський МТП" планувався на 3 березня, але він не відбувсяВ ФДМУ в Миколаївській області тоді повідомили, що учасники не подали заявки.