Однією з причин відміни і перенесення аукціону з приватизації цілісного майнового комплексу ДП "Білгород-Дністровський МТП" на іншу дату стало призначення несподіваного аудиту за два дні до торгів.

Про це в коментарі ЦТС розповіла директорка ДП "Білгород-Дністровський морський торговельний порт" Оксана Кіктенко.

"Поспішно 28 грудня порт вносять до плану проведення фінансового аудиту. За якими саме критеріями ДП БДМТП попав до такого списку? Чому саме зараз під час проведення приватизації має бути цей аудит? На питання відповіді відсутні. Проте багато сумнівів, що це звичайний спланований захід державного контролю", - заявила очільниця держстивідора.

"З 2018 року підприємство доводили до банкрутства, а останні роки грабували і ніякі контролюючі органи не приходили з перевірками", - відзначила Кіктенко.

За її словами, такі фактори знижують інвестиційну привабливість приватизації об'єкту. Оскільки інвестори розуміють можливу непередбачуваність результатів аудиту.

"Сьогодні ми вже бачимо негативний результат - ціна впала вдвічі. Спостерігаємо, що буде далі. Маємо надію, що другий тур аукціону відбудеться", - резюмувала Оксана Кіктенко.

Нагадаємо, що приватизаційний аукціон мав відбутися 3 березня. За день до цього ЦТС стало відомо, що торги не відбудуться.

В ФДМУ в Миколаївській області повідомили, що учасники не подали заявки. Наступні торги з пониженням ціни заплановано на 13 березня. Стартова ціна - 93,7 млн грн проти анонсованої раніше 187,6 млн грн.

При цьому керівниця ДП БДМТП говорить, що як мінімум одна компанія змінила своє рішення про участь в аукціоні в результаті оголошеного аудиту.

В Фонді держмайна України досі не надали офіційний коментар з приводу аукціону, що не відбувся.

Читайте також Сьогодні ми продаємо готовий бізнес, - директорка Білгород-Дністровського торгового порту про приватизацію