2 березня молдавська авіакомпанія Air Moldova повідомила своїм пасажирам про скасування рейсів до/з Праги, Лондона, Парижа, Стамбула та Тбілісі.

Як пише ЦТС, в релізі авіаперевізника сказано, що причина скасування - експлуатаційні труднощі. Два літаки у парку авіакомпанії наразі не готові до польотів.

"Air Moldova активно працює над усуненням наслідків та реорганізацією розкладу рейсів", - заявили в авіакомпанії.

За інформацією Avianews, у флоті молдавської авіакомпанії є 4 літаки Airbus, з яких наразі виконує польоти борт з реєстраційним номером YR-ADI. Два борти (ER-AXA, ER-AXM) знаходяться в Монпельє, де зазвичай зберігають літаки. Борт з номером ER-AXL вчора, 2 березня, залишився в Вероні, після чого, власне, компанія і оголосила про скасування рейсів.

"Схоже, що повторюється ситуація, яка була у українських авіакомпаній перед вторгненням. Тоді лізингодавці вимагали евакуювати авіалайнери за межі України та забороняли повертатися в аеропорти України", - висловили припущення в Avianews.

Нагадаємо, що 14 лютого Молдова з міркувань безпеки тимчасово закривала свій повітряний простір.

Наприкінці лютого угорський лоукостер Wizz Air оголосив про припинення польотів до Кишинева з 14 березня. "Безпека пасажирів і екіпажу залишається пріоритетом для Wizz Air. У світлі останніх подій у Молдові та підвищеної, але не безпосередньої загрози в повітряному просторі країни, ми прийняли складне, але відповідальне рішення призупинити всі рейси до Кишинева з 14 березня", - повідомили в компанії.