Wizz Air оголосила про припинення польотів до Кишинева з 14 березня. Причина - побоювання щодо безпеки повітряного простору Молдови.

Про це пише ЦТС з посиланням на Rynek Lotniczy.

У заяві Wizz Air йдеться, що авіаперевізник буде виконувати додаткові рейси з румунського міста Ясси як заміну, включаючи нове сполучення з Берліном. Мандрівники матимуть більше рейсів до Барселони, Болоньї, Дортмунда, Ларнаки та Тревізо. Не замінять лише рейси до Будапешта та Праги.

"Безпека пасажирів і екіпажу залишається пріоритетом для Wizz Air. У світлі останніх подій у Молдові та підвищеної, але не безпосередньої загрози в повітряному просторі країни, ми прийняли складне, але відповідальне рішення призупинити всі рейси до Кишинева з 14 березня", - повідомили в угорському лоукостері.

Міністр закордонних справ Молдови Ніку Попеску нещодавно заявив, що його країна готова до "повного спектру загроз", враховуючи побоювання, що росія може посилити свої спроби дестабілізувати країну, ситуація в якій погіршується внаслідок війни в Україні. Напруженість між росією та Молдовою зросла в останні місяці, особливо після того, як російські ракети, націлені на Україну, влетіли в повітряний простір Молдови. 

Управління цивільної авіації Молдови повідомило, що влада Кишинева була проінформована електронною поштою про рішення Wizz Air, додавши, що бюджетна авіакомпанія раніше запитувала схвалення свого літнього розкладу.

"Проаналізувавши загрози, урядові установи встановили, що польоти в національному повітряному просторі можуть здійснюватися безпечно, дотримуючись ряду процедур. Тому вони шкодують про раптове рішення Wizz Air", - йдеться в повідомленні уряду Молдови в офіційному Telegram-каналі.

Управління цивільної авіації Молдови та Міністерство інфраструктури та регіонального розвитку нагадали про постійну співпрацю з представниками Wizz Air та поінформували перевізника про застосовні процедури щодо авіаційної безпеки. Авіаційна влада країни заявила, що вживе "всіх необхідних заходів", щоб якнайшвидше повернути Wizz Air в аеропорт Кишинева та залучити інші бюджетні авіакомпанії.