Державна кваліфікаційна комісія моряків (ДККМ) при Адміністрації судноплавства вперше ухвалила рішення про підтвердження професійної компетенції моряка по стажу за оновленою процедурою.

Про це пише ЦТС з посиланням на інформацію Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України.

Розгляд поданих документів та прийняття рішення щодо підтвердження компетенцій забезпечила оновлена за складом та функціоналом Державна кваліфікаційна комісія, яка розпочала роботу 14 лютого цього року.

"Повноваження членів старої Державної кваліфікаційної комісії при Інспекції з питань підготовки та дипломування моряків (ІППДМ) припинено, а сама Інспекція знаходиться на фінальному етапі ліквідації", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що також відбувся перший іспит за оновленою процедурою за допомогою визнаного міжнародною морською спільнотою тесту CES 6.0.

"ДККМ присутня під час іспиту та після його завершення одразу ознайомлює моряка з результатами. У разі успішного складання, моряк отримує відповідний сертифікат з підписом члена ДККМ. Результати та сертифікат оформлюються автоматично за допомогою системи комп’ютерного тестування", - додали в відомстві.

Наразі подача документів для підтвердження компетенції або присвоєння звань безпосередньо до Адміністрації судноплавства або до сервісних центрів "Моррічсервісу".