В Дніпрі пройшла виставка локомотивів та приміських електропоїздів, оновлених шляхом ремонту та модернізації.

Як пише ЦТС, в регіональній філії "Придніпровська залізниця" АТ УЗ повідомили, що було продемонстровано 5 локомотивів (електровози ВЛ8, ВЛ11М5, ВЛ11М6, ЧС2, тепловоз ЧМЕ3) та приміський електропоїзд ЕР-2.

Рухомий склад було відремонтовано й модернізовано в деповських умовах. Зокрема, залізничники відновили кузови, тягові електродвигуни, колісні пари та електронне обладнання, обладнали локомотиви та електропоїзд сучасними дзеркалами заднього огляду, електричними склоочисниками, автоматичними вимикачами, зовнішнім та внутрішнім світлодіодним освітленням тощо.

Щоб поліпшити умови праці локомотивних бригад у кабінах було встановлено крісла покращеної ергономіки, системи охолодження, холодильники та мікрохвильові печі, розетки для побутових потреб, сонцезахисні жалюзі. Кабіни також утеплили та обшили сучасними негорючими шумопоглинальними матеріалами.

news_4351_0

Після комісійного огляду виставки кращим її експонатом було визнано електровоз ЧС2.

"Це вже четверта від початку військового вторгнення в Україну така виставка, - прокоментував очільник регіональної філії олександр Момот. - Кожні два-три місяці комісійно оглядаємо 5-6 відновлених одиниць з нашого локомотивного та моторвагонного парку".

Як раніше повідомляв ЦТС, в 2022 році "Укрзалізниця" виконала капітальний ремонт 57 локомотивів.