АТ "Київметробуд" відновив будівництво гілки метро на Виноградар, розповів Віктор Брагінський, начальник КП "Київський метрополітен".

Про це пише ЦТС з посиланням на ТСН.

Він зазначив, що з початком війни та запровадженням воєнного стану генпідрядник АТ "Київметробуд" повідомив Київський метрополітен щодо відсутність можливості виконання робіт з будівництва метро на Виноградар. Тобто будівництво нових станцій було зупинене.

"Зараз генпідрядник відновив будівельні роботи. Звичайно, що на темпи будівництва впливає поточна ситуація, адже бригади будівельників і всі, хто залучений до будівництва, під час повітряної тривоги повинні бути у безпеці. Крім того, нестабільне електропостачання уповільнює робочий процес", - підкреслив Брагінський.

Він додав, що сьогодні важко назвати чіткий термін закінчення робіт. "Але можу сказати, що зараз генпідрядник зосередив роботу над тими ділянками, які потребують першочергового виконання робіт", - підкреслив начальник КП "Київський метрополітен".

На відкритих ділянках є котловани, якщо їх залишити відкритими, то через щільне будівництво поруч, вони просто можуть обвалитися.

"Нам потрібно, насамперед, ліквідувати техногенну небезпеку - закріпити вже збудовані тунелі і накрити їх, а потім перейти до будівництва другого тунелю від станції "Мостицька" до станції "Сирець". Один тунель між ними довжиною 1249 метрів вже збудований, тепер потрібно побудувати другий. Як і раніше, його буде будувати прохідницький щит "Галина", - підсумував Брагінський.