У Конотопі Сумської області зробили безкоштовним проїзд у трамваях, таке рішення прийняв виконавчий комітет Конотопської міської ради.

Про це пише ЦТС з посиланням на інформацію Конотопської міськради.

Міський голова Артем Семеніхін зазначив, що прийняття даного рішення не призведе до фінансових втрат комунального підприємства "Конотопське транспортне управління", а навпаки дасть певну економію. 

Очільник громади пояснив, що кондуктори, які наразі працюють у трамваях, перейдуть на автобуси, кількість яких на міських маршрутах постійно збільшується, деякі працівники перейдуть на роботу до нового комунального підприємства, яке незабаром буде створено у Конотопі.

Також на сессії виконавчого комітету було прийнято рішення про дострокове розірвання договору на здійснення пасажирських перевезень на автобусному маршруті № 3. Відтепер цей маршрут обслуговуватиме Конотопське транспортне управління.

Крім того, міський голова зауважив, що найближчим часом запрацює і 16 маршрут, оскільки автобуси для цього вже є, залишилось врегулювати питання з водіями.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Варшава передасть Конотопу в рамках гуманітарної допомоги вживані трамваї Konstal 105На, що більше не експлуатуються в польській столиці. Для відправки до Конотопа було відібрано 23 вагони.