Китайська судноплавна компанія COSCO Shipping Group та її підрозділ COSCO Shipping Development виступили ініціаторами створення китайського інноваційного альянсу з виробництва електричних суден.

Про це пише ЦТС з посиланням на Seatrade Maritime.

Члени об'єднання представляють різні галузі, серед них є виробники електричних двигунів, проектувальники та суднобудівні компанії, оператори портів та терміналів, постачальники акумуляторних батарей, представники промислових інвестиційних фондів та фінансових установ.

Асоціація має намір сприяти розвитку екологічно чистої судноплавної галузі, зміцнювати зв'язки та співробітництво між її членами.

Група компаній China Ocean Shipping Company (COSCO), створена у 1961 році, є найбільшою в Китаї та провідною групою у світі, що спеціалізується у сфері морських вантажоперевезень, логістики, суднобудування та ремонту.

COSCO володіє і управляє флотом із понад 800 сучасних торгових суден загальним дедвейтом 56 млн тонн, що перевозить до 400 млн тонн вантажів на рік. За розміром флоту компанія займає перше місце у Китаї та друге у світі. Судноплавні лінії компанії охоплюють понад 1,6 тис. портів у більш ніж 160 країнах та регіонах по всьому світу.