В Абу-Дабі (ОАЕ) відкрили нову 11-кілометрову магістраль, що з’єднує острів Аль-Рім, острів Умм-Іфіна та вулицю Шейха Заїда бін Султана. Дорожньо-транспортний проект включає залізничний міст, пішохідні та велосипедні доріжки та пункти прокату велосипедів.

Про це пише ЦТС з посиланням на Кhaleej Тimes.

Шестисмугове шосе може обслуговувати 6000 автомобілів на годину у кожному напрямку.

Магістраль є першим етапом проекту Mid-Island Parkway, який зараз перебуває в стадії проектування. Він зв'яже острови Аль Рим та Саадіят, пляж Аль Раха та місто Халіфа.

Велику дорожню мережу буде добудовано до 2028 року.

У січні в рамках реалізації проекту з будівництва першої в Об'єднаних Арабських Еміратах залізниці Etihad Rail завершено будівництво першого морського залізничного мосту, який з'єднав порт Абу-Дабі з рештою світу.

Міст протяжністю один кілометр побудований з 4000 тонн сталі, близько 18 300 кубічних метрів залізобетону і 100 балок, що підтримують, і з'єднує порт Халіфа з материковою частиною емірату.

По ньому курсуватимуть вантажні потяги, що допоможе розвантажити від вантажного транспорту міські автомагістралі.

Міст вже назвали одним із найскладніших елементів Etihad Rail. Будівельники забили у морське дно 27,5-метрові залізобетонні палі у сталевій оболонці. Відтак було встановлено 100 бетонних балок для підтримки поїздів.