Литовські аеропорти у Вільнюсі, Каунасі та Паланзі у 2022 році обслужили 5,35 млн пасажирів. Це вдвічі більше, ніж у 2021 році, коли загалом нарахували 2,47 млн мандрівників, повідомили в Міністерстві транспорту Литовської Республіки, пише ЦТС.

Минулого року аеропорти забезпечили виконання 51 тис. рейсів.

"Перший квартал 2022 року був не найпривабливішим для мандрівників, адже тоді було багато додаткових перевірок та обмежень, пов’язаних із пандемією. Це додатково негативно вплинуло на аеропорти та весь авіаринок. Проте з другого кварталу до кінця року литовські аеропорти зафіксували дуже швидке відновлення", - підкреслив директор з розвитку мережі сполучення з литовськими аеропортами Томас Зітікіс.

Більшість пасажирів зареєструвались в аеропорту Вільнюса, всього там нарахували 3,91 млн мандрівників. Для порівняння, у 2021 році повітряна гавань обслужила 1,9 млн пасажирів.

Каунас зафіксував 1,16 млн мандрівників, тоді як у Паланзі їх було 274 тис. 

"Ми постійно ведемо переговори з партнерами, щоб запропонувати пасажирам нові, привабливі напрямки з литовських аеропортів. Минулого року ми змогли запропонувати мандрівникам майже 100 прямих напрямків. Для порівняння, у 2019 році їх було 92. Це збільшення є результатом нашої послідовної роботи", - пояснив Зітікіс.