ДП "Антонов" та корпорація Microsoft уклали ліцензійний договір на право використання торговельної марки Ан-225 "Мрія" в новій версії Microsoft Flight Simulator. Завдяки цьому кожен бажаючий зможе відчути себе на місці пілота легендарного транспортного літака.

Як пише ЦТС з посиланням на ДП "Антонов", ініціативу відродити в цій грі Ан-225 у вигляді, максимально наближеному до оригіналу, виявила американська компанія.

"Ми хотіли запустити цю версію саме на річницю руйнування літака, до 27 лютого. Наше бажання - зробити все можливе для відновлення Ан-225. Ми плануємо перераховувати кошти ДП "Антонов", яке буде відбудовувати цей потужний літак", - наводяться слова голови програми Microsoft Flight Simulator Йорга Ньюмана

Відзначається, що командир екіпажу Ан-225, шеф-пілот Дмитро Антонов мав змогу протестувати нову гру від Microsoft та відзначив високий професіоналізм команди, яка працювала над розробкою цього продукту.

В ДП "Антонов" також зазначили, що наразі виконують комплекс розрахунково-дослідних робіт з метою розробки програми відбудови Ан-225, яка буде виконуватися після перемоги України.

Нагадаємо, що "Мрія" була майже знищена російськими окупантами в лютому 2022 року під час спроб захопити аеродром в Гостомелі. Пізніше капітан найбільшого в світі транспортного літака звинуватив керівництво "Антонова" у халатності, яка призвела до того, що Ан-225 не перегнали з України за кордон напередодні російського вторгнення.

В листопаді в.о. гендиректора держпідприємства Євген Гаврилов повідомив, що "за наявною експертною оцінкою, на теперішній час є близько 30% комплектуючих, які можна використати для другого зразка літака".