В "Укравтодорі" повідомили, що на Прикарпатті у 2022 році дорожники влаштували та укріпили залізобетонні підпірні стінки на трьох ділянках автодоріг Р-24 Татарів - Кам’янець-Подільський та Н-09 Мукачево-Львів, пише ЦТС

Зазначається, що зараз роботи стартують на відрізку траси Н-09 Мукачево-Львів у селі Микуличин, де через підмивання водами річки Прут трапилося часткове руйнування підпірної стінки.

"Третина доріг державного значення Івано-Франківщини пролягає гірською місцевістю. Для їх інженерного захисту в умовах складного рельєфу, крутих схилів, глибоких звивистих долин річок і водотоків будуються підпірні стінки. Для безпечного руху транспорту у гірській місцевості підтримання їхнього належного технічного стану вкрай необхідне. Це профілактика підмивань дорожнього покриття і за сумісництвом протипаводковий захист автошляхів", - йдеться в повідомленні.

В Івано-Франківській області вздовж державних доріг є понад 20 кілометрів підпірних стінок.

Зокрема, упродовж минулого року дорожники подбали про 3 ділянки: влаштували габіонну і залізобетонну підпірну стінку у селі Яблуниця на дорозі Н-09 Мукачево-Львів, укріпили кам’яну підпірну стінку та опори мосту габіонами на цій же дорозі в Яблуниці та Микуличині, відремонтували залізобетонну підпірну стінку на дорозі Р-24 Татарів - Кам’янець-Подільський у селищі Ворохта.