Національний залізничний пасажирський оператор США Amtrak оголосив про наміри оновити рухомий склад, що експлуатується на нічних маршрутах.

Як пише ЦТС з посиланням на Railway gazette, з цією метою компанія надіслала запит на інформацію потенційним постачальникам рухомого складу. Повідомляється, що Amtrak звернувся до близько 10 виробників.

Заміну хочуть здійснити на 14 нічних напрямках, включаючи California Zephyr, Coast Starlight, Crescent, Empire Builder та Southwest Chief. Мова йде про оновлення парку з понад 800 вагонів, які були поставлені протягом останніх 40 років і зараз досягають кінця свого терміну служби.

Фінансування майбутнього замовлення здійснюватиметься через федеральний закон про інвестиції в інфраструктуру та робочі місця, а офіційний запит на закупівлю заплановано на кінець 2023 року.

Раніше повідомлялося, що Amtrak представив рендери нових поїздів локомотивної тяги. Контракт вартістю 3,4 млрд доларів на будівництво 73 поїздів локомотивної тяги було підписано влітку 2021 року.