Ірландський лоукостер Ryanair повідомив про повернення до аеропорту Шопена у Варшаві.

Про це пише ЦТС з посиланням на Тurystyka.

На початку 2019 року авіакомпанія залишила цей аеропорт - в основному через занадто високі ціни на обслуговування пасажирів, - обравши своєю базою аеропорт Модлін, розташований за 40 кілометрів від центру Варшави.

У кінці 2022 року стало відомо, що Ryanair подав заявку на слоти для 23 напрямків з аеропорту Шопена. Наразі інформація підтвердилася.

Як заявив глава Ryanair у Польщі Міхал Качмажик, до пандемії ковіда керівництво Шопена говорило, що аеропорт досяг максимальних можливостей і що більше немає місця для нових маршрутів, особливо планованих лоукостерами. Але тепер ситуація змінилася, аеропорт наполовину порожній, деякі авіакомпанії перестали з нього літати через війну в Україні.

"Враховуючи, що аеропорт Шопена може на практиці відправити 25 або навіть 30 млн пасажирів на рік, зараз там достатньо місця для нових маршрутів і перевізників. Деякі з цих слотів, які нам надали, є привабливими, і ми хочемо їх використовувати. Все стане ясно, коли ми оголосимо мережу сполучень на літній сезон, тобто наприкінці січня чи на початку лютого", - додав Качмажик.