В Чернігівській області встановлений перший модульний металевий міст, отриманий від Франції. Всього область отримала три таких конструкції.

Як пише ЦТС з посиланням на МІУ, перший з трьох мостів зібраний та встановлений на балки. Проїзна частина готова до експлуатації - спеціальне покриття зносу було нанесене ще на заводі.

Зараз проводиться підготовка до влаштування перехідних монолітних плит. Коли вони будуть готові, після цього розпочнуться роботи з влаштування підходів до мосту. А далі відповідно - рух транспорту.

Відзначимо, що кожен з французьких мостів спроектований за індивідуальними параметрами, під конкретний об’єкт. Такий міст може використовуватись і як тимчасовий, і як постійний. Він призначений для руху легкових та вантажних транспортних засобів. На виробництві на них вже нанесли шар спеціального дорожнього покриття, а отже транспорт зможе відновити рух максимально швидко.

Раніше повідомлялося, що Швеція стане четвертою європейською країною, яка надасть українським дорожникам тимчасові мостові конструкції для відновлення руху транспорту там, де внаслідок російської військової агресії були зруйновані мостові переходи. Ця країна передасть Україні шість модульних мостів.