Румунський муніципалітет Бухареста (Municipiul Bucuresti) та компанія Solaris Bus & Coach підписали контракт вартістю 60 млн євро на поставку 100 тролейбусів Solaris Trollino 12.

Про це пише ЦТС з посиланням на Тransport Рubliczny.

Тролейбуси прибудуть до столиці Румунії у 2024 році.

Trollino передадуть транспортній компанії STB SA (Societatea de Transport Bucuresti), яка надаватиме транспортні послуги для міста та його жителів.

12-метрові тролейбуси будуть оснащені тяговим двигуном потужністю 160 кВт. Trollinos також буде оснащено сучасними акумуляторами Solaris High Power ємністю 60 кВт/год, що дозволить їм долати відстані до 20 км одночасно без підключення до контактної мережі. Зарядка тягових акумуляторів здійснюватиметься під час руху, а також вночі, в депо.

Усі Trollino будуть оснащені кондиціонуванням салону. На борту буде система моніторингу, екрани системи інформування пасажирів і USB-зарядні пристрої, за допомогою яких пасажири зможуть заряджати свої телефони або планшети.

Тролейбуси зможуть одночасно приймати на борт 90 пасажирів, у тому числі 25 сидячих.

Зазначається, що Бухарест є одним із восьми міст Румунії, де працюють тролейбуси та електробуси Solaris з нульовим рівнем викидів. З 2002 року виробник поставив майже 500 тролейбусів місцевим перевізникам, у тому числі понад 180 - із серії Trollinо.