Залізниці Німеччини Deutsche Bahn прискорено переводять свій парк дизельного рухомого складу на біопаливо, що отримується з гідроочищених рослинних олій (HVO).

Про це пише ЦТС з посиланням на Railway Gazette.

У 2023 році Deutsche Bahn планують використати 17 млн літрів такого палива - удвічі більше, ніж планувалося раніше. У 2022 році DB дозволили використовувати біопаливо на 1000 одиницях рухомого тягового складу, включаючи всі 800 тепловозів вантажного оператора DB Cargo.

У найближчі 5 років до них додадуться 2000 одиниць дизельного рухомого складу.

DB інвестують 1,7 млрд євро до 2027 році у розробки та заходи, пов'язані з переходом на альтернативні види тяги замість дизельної. Вже реалізовані заходи дозволять скоротити викиди вуглекислого газу на 50 тис. т до 2025 року.

Мета DB полягає у досягненні кліматичної нейтральності до 2040 року. Щодо дизельного рухомого складу в інвентарному парку вибрано стратегію переходу на альтернативні види палива, включаючи біопаливо HVO, яке виробляється з відходів і дозволяє скоротити викиди CO₂ на 90% порівняно з дизельним паливом.

Зазначається, що при закупівлі нового рухомого складу DB орієнтуються но нові джерела живлення - водень і тягові акумуляторні батареї.