Компанія Alstom завершила будівництво в міжнародному аеропорту Скай-Харбор у Фініксі (США) нової ділянки довжиною 4 км автоматизованої пасажирської транспортної системи Sky Train, що забезпечує сполучення з зупинним пунктом лінії трамвая та центром прокату автомобілів.

Про це пише ЦТС з посиланням на Railway Gazette.

Згідно з контрактом, Alstom продовжить здійснювати експлуатацію та технічне обслуговування транспортної системи загальною довжиною 6,7 км протягом найближчих 10 років.

В рамках контракту Alstom поставила та змонтувала електромеханічне та колійне обладнання, розширила ділянку поточного обслуговування та відстою поїздів. Підготовлено вагон для евакуації несправного рухомого складу, проведено модернізацію поїздів та системи сигналізації.

На додаток до наявних 18 вагонів Innovia APM 200 поставлено 24 одиниць, що дозволило сформувати тривагонні поїзди замість колишніх двовагонних і за рахунок цього збільшити провізну спроможність та покращити умови проїзду пасажирів.

Спорудження першої черги транспортної системи Sky Train в аеропорту Фінікса було розпочато у 2009 році та завершено у 2013 році. З моменту відкриття вона працює практично безперебійно 24 години на добу та 365 днів на рік, експлуатаційна готовність перевищує 99,5%.

Лінія оснащена системою керування по радіоканалу Cityflo 650.

Транспортні системи Innovia APM 200 діють також у міжнародному аеропорту Даллас/Форт-Уерт та терміналі 5 лондонського аеропорту Хітроу.