Кабінет міністрів на засіданні у п’ятницю, 23 грудня, призначив головою Державної служби морського і внутрішнього водного транспорту та судноплавства (Адміністрації судноплавства) Євгенія Ігнатенка.

Про це повідомив представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук, передає ЦТС, посилаючись на Порти України.

"Кабінетом Міністрів України […] призначено Ігнатенка Євгенія Олександровича Головою Державної служби морського і внутрішнього водного транспорту та судноплавства України", - зазначив він у своєму Telegram.

Ігнатенко до цього був комерційним директором компанії "Грейн-Трансшипмент", яка напередодні війни активно розвивала зернові перевезення по Дніпру. Ще раніше -очолював судноплавну компанію "Нібулон".

Одночасно з призначенням нового керівника, Кабмін звільнив Віталія Кіндратіва, який очолював Адміністрацію судноплавства з серпня 2021 року.

У квітні 2022 року колишня Державна служба морського та річкового транспорту (Морська адміністрація) після проведеної урядом оптимізації отримала нову назву - Державна служба морського і внутрішнього водного транспорту та судноплавства (Адміністрація судноплавства). Відомство реалізує державну політику у сфері морського та річкового транспорту, торговельного мореплавства, судноплавства на внутрішніх водних шляхах, навігаційно-гідрографічного забезпечення мореплавства, а також у сфері безпеки на морському та річковому транспорті (крім сфери безпеки мореплавства суден флоту рибної галузі).

У серпні 2021 року Адміністрацію за підсумками проведеного кадрового конкурсу очолив Віталій Кіндратів.

Відомство було створене рішенням Кабміну 6 вересня 2017 року як центральний орган виконавчої влади, діяльність якого спрямовується та координується урядом через міністра інфраструктури. Реалізує державну політику у сфері морського та річкового транспорту, торговельного мореплавства, судноплавства на внутрішніх водних шляхах, навігаційно-гідрографічного забезпечення мореплавства, а також у сфері безпеки на морському та річковому транспорті (крім сфери безпеки мореплавства суден флоту рибної галузі).