Авіакомпанія Air Canada у своєму літньому розкладі запропонує понад 400 щоденних рейсів до США. Національний перевізник Канади навесні відновить тринадцять транскордонних сполучень, що дозволить йому обслуговувати 95 маршрутів на 47 напрямках у США.

Про це пише ЦТС з посиланням на Rynek Lotniczy.

Нововведеннями стануть прямі рейси з Торонто і Монреаля в нью-йоркський аеропорт з 26 березня, а також рейси між найбільшим містом провінції Онтаріо і Сакраменто. П’ятий пункт призначення в Каліфорнії після Лос-Анджелеса, Сан-Франциско, Сан-Хосе та Сан-Дієго, який обслуговують літаки Air Canada, буде доступний з червня.

"Ми відновимо раніше призупинені маршрути та збільшимо частоту на існуючих маршрутах", - сказав віце-президент національних авіаліній Канади Марк Галардо.

Літаки Embraer E175, які можуть прийняти на борт 76 пасажирів, у лівреї дочірньої компанії Air Canada Express з’являтимуться двічі на день на маршруті між Торонто та Нью-Йорком. 

З 1 червня 2023 року Торонто також матиме прямі рейси до Сакраменто. Маршрут протяжністю 3525 км обслуговуватиме Airbus A220-300, який може прийняти 137 пасажирів у двох класах.

У травні та червні транскордонні сполучення будуть доступні з Калгарі, Монреаля, Ванкувера і, звичайно, Торонто. Найбільше місто Альберти отримає щоденні рейси до Лос-Анджелеса. З Монреаля можна буде їздити раз на день до Піттсбурга та Сіетла, двічі на день до Філадельфії та тричі на тиждень до Нашвілла.

Ванкувер отримає щоденні рейси до Анкоріджа, Аляски та Бостона. Крім того, тричі на тиждень з найбільшого міста Британської Колумбії здійснюватиметься рейс до Остіна, столиці Техасу. Торонто нарешті матиме щоденні рейси до Канзас-Сіті, Портленда, Орегону та Мілуокі. Крім того, будуть рейси з найбільшого міста Онтаріо до Хартфорда, штат Коннектикут, двічі на день і до Солт-Лейк-Сіті тричі на тиждень.

Air Canada також вирішила збільшити частоту на основних короткомагістральних маршрутах. З двох до трьох щоденних рейсів збільшиться кількість рейсів з Торонто в Індіанаполіс і Балтімор, а також з Ванкувера в Сан-Дієго. Кількість рейсів з найбільшого міста Онтаріо до Вашингтона, Піттсбурга, Філадельфії та Міннеаполіса збільшиться з двох і трьох до чотирьох рейсів на день.

П'ять рейсів на день, замість попередніх трьох-чотирьох, будуть доступні для пасажирів, які подорожують з Торонто та Ванкувера до Сан-Франциско.

Між Ванкувером і Сіетлом можна буде подорожувати до шести разів на день. Відстань між двома містами становить лише 192 км.

Крім того, частіше призначаються рейси за довшими маршрутами. Кількість рейсів між Сан-Дієго та Монреалем збільшиться з трьох щотижневих до щоденних. Двічі на день замість семи рейсів на тиждень можна буде літати з Ванкувера в нью-йоркський порт Ньюарк-Ліберті, а також з Торонто в Сан-Дієго і Сіетл.