Каталонський регіональний залізничний оператор FGC оголосив тендер на будівництво 4 км тунелю в Барселоні.

Він за 7 хвилин доставлятиме пасажирів від головної залізничної станції Espanya до станції Gracia, пише ЦТС, посилаючись на Rynek Kolejowy.

Подовження залізничного маршруту має покращити обслуговування центральної частини міста. Розширення мережі, як очікується, завершиться лише в 2030 році.

Проект з’єднання Plaça Espanya та Gracia вже фігурував у планах розвитку інфраструктури Барселони більше двох десятиліть тому. Зараз Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) запускає тендер на будівництво 4-км тунелю. Загальна вартість проекту сягне 430 млн євро.

Тунель, який Ferrocarrils de la Generalitat побудує між площею Іспанії та вокзалом Грасія, дозволить пасажирам із напрямків Байш-Льобрегат і Валлес простіше діставатися до центру Барселони. Прект також включає будівництво трьох станцій: Hospital Clinic (з можливістю пересадки на лінію метро 5), Francesc Macià (з можливістю пересадки на трамвайні лінії T1, T2 і T3) і Gràcia. Бюджет тендера склав 320 мнл євро.

Тунель дозволить продовжити лінію №8 з колією 1000 мм і приміські лінії S3, S4, S8, S9, R5, R50, R6 і R60 з колією 1435 мм до станції Gràcia.

Здебільшого буде пробурено однокамерний тунель із двома коліями. Лише коротка ділянка складатиметься з двох окремих тунелів. Окремим контрактом Барселона замовить прокладання колій та їх електрифікацію. Бюджет цього тендеру складе ще 104 млн євро.

FGC прогнозує, що розширення залізничних ліній збільшить пасажиропотік на 38% - до 38,3 млн щорічно.

Читайте також Alstom поставить іспанському Renfe ще 49 електропоїздів Coradia Stream