Серед морських портів України найскладніша ситуація з вивантаженням вагонів склалася в порту Ізмаїлі, - про це йшлося в ході наради з представниками ринку зернових перевезень.

Про це пише ЦТС з посиланням на Rail.insider.

"По станції Ізмаїл наявність на УЗ 1293 вагони, на місці 151, 59 запланували вивантажувати. На жаль заважає погода - другий день йде дощ. Тому є провал по вивантаженню зернових", - повідомив представник Одеської залізниці.

В той же час він додав, що наявність вантажів останніми днями вдалося знизити та протягом кількох діб ситуація може суттєво покращитися.

Окрім погоди, негативний вплив на перевезення мають ліміти щодо споживання електроенергії, як у самих портах, так і на залізниці.

Щодо роботи в порту Ізмаїл, то це питання порушувалося також в ході Експортного офісу при "Укрзалізниці", що відбулося 13 грудня. На той час в цей порт прямували майже 3 тис. вагонів.

За словами заступника директора департаменту комерційної роботи АТ "Укрзалізниця" Валерія Ткачова, простої завантажених вагонів "пов’язані зі слабким поглинанням вантажів портом".