У мерії іспанського міста Пальма-де-Майорка, яке є столицею автономної спільноти Балеарські острови, повідомили, що з 1 січня 2023 року громадська мережа міських автобусів буде безкоштовною.

Про це пише ЦТС з посиланням на The Mayor.

З вересня у транспорті плату за проїзд було знижено на 50%. Тепер, після угоди між міською радою та регіональним урядом Балеарських островів з виділення 20 мільйонів євро, субсидування проїзду стане стовідсотковим. 

Єдина вимога до пасажирів, щоб отримати повну знижку, - мати так звану картку громадянина Пальми (targeta ciutadana), яка підтверджує, що вони є зареєстрованими жителями муніципалітету.

"Це захід з підтримки сімей дозволяє зекономити, а також допомагає нам робити ставку на громадський транспорт у Пальмі. Ми будемо найбільшим містом Іспанії з безкоштовним громадським транспортом", - зазначив мер міста Хосе Хіла.

До оголошення про безкоштовний проїзд у автобусах передувала інформація, що метро, ​​міжміські автобуси та потяги на Балеарських островах також будуть безкоштовними для користування у 2023 році.

У випадку міжміських способів пересування це буде доступно для людей, які мають проїзні квитки.

Туристи з Іспанії та з-за кордону не зможуть безкоштовно користуватися громадським транспортом.