В Україні запущено в роботу сайт для перевізників, на якому зібрано інфоромацію щодо впровадження електронних товарно-транспортних накладних.

Про це повідомляє ЦТС із посиланням на профільне міністерство.

"Тепер проект із впровадження електронної товарно-транспортної накладної в Україні має ресурс з усією консолідованою інформацією, яку було зібрано під час його реалізації", - зазначили в Міністерстві розвитку громад, територій та інфраструктури України.

Проект е-ТТН передбачає процес розробки та впровадження електронної товарно-транспортної накладної з подальшою безоплатною передачею державі працездатної інформаційної системи реєстрації та обліку е-ТТН на перевезення вантажів автомобільним транспортом в Україні.

Ініціатором реформи е-ТТН в Україні стало Міністерство інфраструктури України. У свою чергу, Міністерство цифрової трансформації України надає технічну та нормативну підтримку у впровадженні проєкту е-ТТН. Завдання влади на даному етапі полягає у створенні рівних умов на ринку для роботи е-ТТН.

З боку бізнесу приєднання до реформи документообігу та її розвиток забезпечують провайдери ЕДО та компанії-учасники вантажних перевезень.

За створення, тестування та адміністрування процесу запровадження е-ТТН із залученням фахівців центральної бази даних системи е-TTН відповідає Громадська організація "Інститут аналітики та адвокації".

У ході реалізації проєкту відбудеться:

- поступовий перехід до е-ТТН з відмовою від паперових форм;

- перехід до електронної форми при складанні форм ТТН;

- приєднання до проєкту з впровадження е-CMR між країнами східного партнерства.