У Великій Британії розпочалася груднева серія страйків, тож цього тижня британське метро та приміські потяги працюють з сильними перебоями.

Про це пише ЦТС з посиланням на Railway Gazette.

Члени найбільшої профспілки працівників транспорту (RMT) оголосили про початок нової серії протестів, цього разу - у середині грудня. Так, співробітники 14 залізничних компаній не вийдуть на роботу сьогодні, 14 грудня, а також 16 та 17 грудня.

За оцінками експертів, у дні страйків через низьку заробітну плату по всій Англії, Шотландії та Уельсу працюватимуть близько 20% поїздів, при цьому лише з 7:30 ранку до 6:30 вечора. Такий розклад може спричинити транспортний колапс. Також варто чекати збоїв щоранку наступного дня після протестів.

Окрім двох 48-годинних страйків, робота британського метрополітену цього тижня постраждала від погодних умов. У ніч з неділі на понеділок температура повітря знизилася у всіх регіонах Британії; у багатьох районах випала велика кількість снігу, а також було зафіксовано заморозки та сильний туман. В результаті, у понеділок, 12 грудня, майже всі гілки метро працювали з затримками через зледеніння окремих ділянок рейок.