Удар по російських військових аеродромах Енгельс та Дягілєво Україна завдала за допомогою модифікованих безпілотників радянської доби, повідомляє Politico.

Про це пише ЦТС з посиланням на Новое Время.

За словами джерел видання, для атаки використовувалися безпілотники-розвідники Ту-141, які залишились із радянських часів.

Безпілотники були модифіковані українськими фахівцями, що доводить їхню здатність до інноваційних рішень - тоді як росія змушена купувати дешеві дрони для ударів по Україні в Ірану.

"Ключовим фактором успіху стала несподіванка. Нічого подібного в росії просто не очікували", - сказав один із співрозмовників видання, який працює з українським урядом.

За даними джерел, технології, застосовані для модифікації Ту-141, були розроблені в Україні, а не надані США чи іншими західними країнами.

Нагадаємо, 5 грудня, невідомий літальний апарат упав на злітно-посадковій смузі аеродрому Енгельс-2 у Саратовській області. Супутникові знімки зафіксували ймовірне пошкодження одного бомбардувальника Ту-95. Крім того, на аеродромі Дягілєво під Рязанню спалахнув бензовоз, внаслідок чого стався вибух. Судячи із супутникових знімків з авіабази, Ту-22М, ймовірно, отримав пошкодження. 6 грудня з’явилася інформація про атаку безпілотника на аеродром у Курську.