У Фінляндії на суднобудівній верфі Раума концерну Tallink Grupp було передано новітнє швидкісне судно MyStar, найсучасніше судно на Балтійському морі, що стало новим флагманом флоту Tallink.

Про це пише ЦТС з посиланням на Delfi.

В урочистій церемонії передачі судна власнику взяли участь голова правління Tallink Grupp Пааво Нігене разом із представниками команди Tallink, яка працювала над цим проектом, а також заступник генерального директора верфі Раума (Rauma Marine Constructions, RMC) Міка Лауріле і представники суднобудівної верфі.

MyStar попрямує до Таллінна, в порт приписки і буде пришвартований до Старої гавані біля першого причалу поряд з терміналом D Талліннського порту.

Перші пасажири піднімуться на борт найенергоефективнішого та найсучаснішого пасажирського судна на Балтиці вже наступного вівторка, 13 грудня, коли MyStar вийде у свій перший комерційний рейс з Таллінна до Гельсінкі.

Будівництво розпочалося у квітні 2020 року. MyStar має довжину 212,4 метра і здатне перевозити 2800 пасажирів. П'ять 8-циліндрових головних двигунів судна здатні працювати на зрідженому природному газі (ЗПГ) та судновому дизельному паливі.

Дизель-електричний привід з гвинтами фіксованого кроку дає технологічні переваги MyStar порівняно з традиційними судновими приводами, роблячи його значно енергоефективнішим. Одночасно судно оснащено рішенням для електроживлення від берегових енергосистем.

Вартість будівництва судна склала 247 млн євро.