АТ "Укрзалізниця" провело закупівлю електроенергії безпосередньо у виробника - НАЕК "Енергоатом" - за прямими договорами.

Як пише ЦТС, в АТ УЗ запевняють, що вартість електроенергії при даній закупівлі була середньоринковою за останні три місяці.

Під час аукціону "Укрзалізниця" придбала 647,7 тис. МВт/год електроенергії загальною вартістю 1,489 млрд грн. Зазначеного об’єму компанії вистачить на роботу у першому кварталі 2023 року.

Нагадаємо, що вперше УЗ закупила електроенергію напряму у "Енергоатома" у вересні 2021 року. Контракт передбачав закупівлю понад 4,9 млн МВт/год електроенергії, котру УЗ мала отримати протягом 2022 року.

"Минулого року ми уклали перший в історії "Укрзалізниці" прямий контракт з "Енергоатомом". Завдяки цьому за підсумками 2022 року ми зекономимо понад 4 млрд грн.  У наступному році ми продовжимо співпрацю з державним виробником електроенергії та купуватимемо її за справедливою, зважаючи на ситуацію в енергоринку та постійні ворожі ракетні удари, ціною", - прокоментував член правління АТ "Укрзалізниця" Євген Лященко.  

Читайте також ÖBB запустила першу в світі вітрову турбіну, яка використовується виключно для вироблення енергії для тяги поїздів