Польська Unimot Group, відома імпортом палива та автозаправними станціями Avia, купує транспортну компанію Olavion і Lotos Terminale.

Сума угоди не розголошується, повідомляє ЦТС із посиланням на Rynek Kolejowy, в розпорядженні котрого опинилося відповідне комюніке Unimot.

Unimot є паливно-енергетичною групою, яка пропонує дизельне паливо, бензин, біопаливо, скраплений нафтовий газ, природний газ (включно з LNG), асфальтобетонну продукцію, а також електроенергію. З 2016 року компанія є членом асоціації AVIA International, завдяки чому першою з польських компаній отримала право будувати та розвивати мережу АЗС AVIA в Польщі та Україні. В Україні мережа АЗС під брендом AVIA почала працювати в 2019 році. На початку 2022 року Unimot уже уклала контракти на закупівлю залізничних цистерн.

Olavion надає послуги залізничного транспорту, а також експедиторські послуги в Польщі та за кордоном. Має 15 локомотивів і 64 співробітника, у тому числі 40 машиністів. Протягом трьох кварталів 2022 року Olavion перевіз вантажі загальною вагою 750 тис. тонн, а його річна транспортна потужність оцінюється приблизно в 1,5 млн тонн.

Також група отримала згоду Управління з питань конкуренції та захисту прав споживачів Польщі на придбання 100% акцій Lotos Terminale, що охопить 9 паливних терміналів і 2 заводи з виробництва асфальту.

Після завершення угод Unimot Group стане третім гравцем на ринку зберігання палива та другим гравцем на ринку продажу асфальту в Польщі.

Читайте також LTG Cargo Polska придбала свій перший локомотив (фото)