Міністр інфраструктури України Александр Кубраков заявив, що планується відновити залізничне пасажирське сполучення зі звільненим від російських окупантів Херсоном протягом 10 днів, пише ЦТС.

"На звільнену від окупантів землю Херсонщини повертається життя. Наше завдання - максимальне швидке відновлення транспортного та пасажирського сполучення з Херсоном та правобережжям", - сказав він.

Кубраков підкреслив, що залізничники разом з ДСНС завершують обстеження колій і вже почали ремонт пошкодженої інфраструктури.

"Розраховуємо, що відновити залізничне пасажирське сполучення з обласним центром ми зможемо протягом 10 днів. Зараз, коли українські військові відсунули лінію фронту, ми запускаємо пряме залізничне сполучення Київ-Миколаїв. Перший потяг відправиться вже сьогодні у вечорі", - додав міністр інфраструктури.

За його словами, дорожні компанії вже розпочали розчищення автошляхів.

"Як завжди - працюємо без вихідних аби до наших людей якомога швидше могла доїхати гуманітарна допомога, рятувальники, зв’язківці, пошта. Під час втечі ворог підірвав основні мости на державних дорогах. Загалом на звільненій території Херсонщини знищено 14 мостів. Звичайно це суттєво ускладнює відновлення транспортного сполучення на Херсонщині. Дорожні служби координують роботу з військовими, і як тільки це дозволить безпекова ситуація – демонтуємо конструкції мостів", - зазначив Кубраков.

Він підкреслив, що слідом за військовими та вибухотехніками на звільнені українські території заходять працівники транспортної інфраструктури.

"Працюють на дорогах та залізничних коліях, де вже провели розмінування та допомагають місцевим комунальним службам. Вірю, що цими дорогами до рідних осель вже дуже скоро повернуться ті, хто змушений був евакуюватися", - підсумував міністр інфраструктури.