"Укрзалізниця" запустила між Ужгородом та Києвом потяг Інтерсіті.

Про це пише ЦТС з посиланням на Mukachevo.

Рейс Київ-Ужгород №749 наразі є найшвидшим маршрутом, що дає можливість доїхати із столиці до обласного центру Закарпатської області за 13 годин 8 хвилин.

З Києва потяг відправляється о 12:57 і прибуває до Ужгорода о 02:05.  У зворотньому напрямку з Ужгорода рейс відправляється о 04:56 і прибуває до Києва о 18:30.

Цей рейс робить всього лише вісім зупинок, з яких п’ять - у Закарпатській області (Воловець, Свалява, Мукачево, Чоп-Пасажирський, Ужгород).

У новому потязі будуть сидячі місця як І-класу, з м'якими сидіннями, так і ІІ-класу. Разом з тим у ньому присутні плацкарт та купе вагони.

Вартість квитка від Мукачева сидячого місця І-класу складає 821 грн, а ІІ-класу - 411 грн, також вартість залежить від днів тижня.

Але до нового поїзда вже виникли зауваження. Так, колишній заступник голови Закарпатської ОДА і екс-очільник закупівельної філії УЗ Віталій Цвігун написав, що 13 годин 08 хвилин "швидкісного" поїзда в дорозі це лише на 3 хвилини швидше за нічний поїзд №029. "Середня швидкість впала до 65,5 км/год. І цей поїзд не можна було вказувати як категорія Інтерсіті. Зрозуміло, що ніякі Хюндаї на Закарпаття не поїдуть, а це будуть звичайні поізди. Крім того, після 13 годин сидіння пасажир прибуває в Ужгород о 2 ночі! Що робити в Ужгороді о 2 ночі?", - зауважив він. На думку Цвігуна, "Закарпаттю потрібен справжній Інтерсіті - денний, швидкий поізд, не більше 9 годин в дорозі".