Лізингова компанія VTG припинила свою діяльність в росії, продавши бізнес з лізингу вагонів і проектної логістики в країні міжнародним інвесторам.

Про це пише ЦТС з посиланням на Rail Journal.

VTG заявляє, що вирішила продати бізнес після вторгнення росії в Україну та у світлі економічних санкцій, накладених на рф.

"Ми засуджуємо російську загарбницьку війну в Україні, і на цьому тлі вирішили припинити нашу російську підприємницьку діяльність та продати відповідні організаційні підрозділи VTG. Для нас важливо відстоювати основоположну ідею, яка визначає Європейський Союз як сферу миру, демократії та прав людини, і підтримувати це нашою діловою діяльністю", - підкреслила операційний директор з питань Євразії та Далекого Сходу компанії VTG Оксана Янссен.

Повідомляється, що у листопаді 2021 року VTG Rail Russia уклала з "Трансмашем" контракт на поставку 250 контейнерних вагонів, кожен місткістю 73 тонни, які повинні були бути поставлені в період з четвертого кварталу 2021 року до початку 2022 року.

VTG Rail Russia розмістила своє перше замовлення з Transmash у 2019 році, при цьому виробник збирається поставити 439 вагонів, включаючи деякі з перших кишенькових вагонів, які будуть вироблені для російського ринку.

Лізинговий бізнес також розмістив замовлення з RM Rail, включаючи 250 контейнерних вагонів, цементних хоперів та цистерн для перевезення скрапленого газу та нафти.