6 листопада російські загарбники обстріляли Сумщину, внаслідок чого була серед іншого пошкоджена і залізнична інфраструктура. Через це "Укрзалізниця" вимушена була тимчасово закрити перегін Ворожба-Білопілля та змінити графіки і маршрути руху окремих поїздів.

Як пише ЦТС з посиланням АТ УЗ, за даних обставин залізнична компанія запропонувала пасажирам одного з потягів комбінований маршрут - з використанням автобусів.

Зокрема, поїзд №780 Київ-Суми через пошкодження залізничної інфраструктури прослідував лише до станції Ворожба. Там 151 пасажира з квитками до Сум пересадили на автобуси, якими і доправили до кінцевого пункту призначення.

Сьогодні зранку, 7 листопада, 139 пасажирів, які мали квитки на поїзд Суми-Київ із Сум та Білопілля, успішно дісталися автобусами на залізничний вокзал Ворожби, звідки вирушили поїздом до столиці.

Як проінформували в "Укрзалізниці", перегін Ворожба-Білопілля, який був закритий вчора ввечері через пошкодження інфраструктури, вже відкрито.

Відзначимо, що використання автобусів для перевезення пасажирів в екстрених випадках є досить поширеною практикою для європейських залізниць.