Співробітники Служби безпеки підозрюють в антиукраїнській діяльності дочку колишнього міністра оборони України (2012-2014 рр). За матеріалами слідства, вона керувала підприємствами, які постачали товари та обладнання для оборонно-промислового комплексу рф.

Про це пише ЦТС з посиланням на інформацію СБУ. 

"Наразі Київська міська прокуратура заочно повідомила жінці про підозру за ч. 3 ст. 27, ст. 110-2 Кримінального кодексу України - фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України", - йдеться в повідомленні.

Санкція статей передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком на 10 років без права обіймати певні посади та конфіскацію майна. 

Відзначимо, що в 2012-2014 рр. посаду міністра оборони України обіймав Павло Лебедєв. Його дочка Альона Лебедєва є власницею компанії Aurum Group.

Нагадаємо, що у червні цього року за процесуального керівництва Київської міської прокуратури у ході розслідування кримінального провадження було арештовано 645 залізничних вагонів вартістю близько 650 млн грн, що належать підприємствам родини екс міністра часів Януковича, якого оголошено у розшук за державну зраду. Арештоване майно було передано в управління АРМА.