Міноборони рф заявило, що росія відновлює свою участь в реалізації угоди щодо експорту сільськогосподарської продукції з портів України, пише ЦТС.

У міністерстві зазначили, що отримано письмові гарантії, що "зерновий коридор" не використовуватиметься Україною для ведення бойових дій проти рф.

"Завдяки участі міжнародної організації, а також сприянню Туреччини вдалося отримати необхідні письмові гарантії з боку України щодо невикористання гуманітарного коридору та українських портів, визначених на користь вивезення сільськогосподарської продукції, для ведення бойових дій проти рф, спрямованих до Спільного координаційного центру 1 листопада 2022 року. Українська сторона офіційно запевнила, що "Морський гуманітарний коридор використовуватиметься лише відповідно до положень "Чорноморської ініціативи" та пов'язаного з нею положення про СКЦ", - сказано в заяві.

"Російська федерація вважає, що отримані гарантії на даний момент видаються достатніми, і відновлює реалізацію угоди - Ініціатива щодо безпечного транспортування зерна та продовольства з портів України ("Чорноморська ініціатива")", - додали в Міноборони рф.