У неділю, 30 жовтня, в індійському штаті Гуджарат внаслідок обвалу 100-річного підвісного мостазагинули 132 людини. Трагедія сталася в місті Морбі, передає ЦТС із посиланням на DW.

За повідомленням місцевої влади, на час трагедії на мосту і біля нього перебували близько 500 осіб, включаючи жінок і дітей. Як пишуть місцеві ЗМІ, люди на мосту виконували ритуали з нагоди релігійного фестивалю. Саме в цей момент троси обірвалися і споруда впала у річку.

Прем'єр-міністр країни Нарендра Моді оголосив про компенсацію загиблим і постраждалим.

233-метровому мосту, що обвалився, близько 100 років. Цього року він сім місяців перебував на ремонті і для відвідувачів його відкрили 26 жовтня. За даними індійської медіа-компанії NDTV, відкриття відбулося, незважаючи на відсутність сертифікату безпеки.

В Індії, на жаль, нерідко трапляються обвали інженерних споруд. Наприклад, у Колкаті в 2018 році міст обвалився на залізничну колію. У цьому ж місті у 2016 році понад 20 осіб загинули внаслідок руйнування недобудованого шляхопроводу. Тоді рятувальники витягли з-під бетонних плит майже 100 поранених. У 2011 році близько 30 людей загинули внаслідок обвалу пішохідного мосту через річку в північно-східному штаті Аруначал-Прадеш. У 2006 році понад 30 людей загинули - тоді обвалився на пасажирський потяг на залізничній станції у східному штаті Біхар 150-річний міст.

Читайте також В Індії камнепад зніс міст через річку (фото, відео)