Польща розпочала оснащення своєї армії безпілотниками Bayraktar TB2. Сьогодні міністр оборони країни Маріуш Блащак повідомив про надходження до війська перших шести таких БПЛА.

"Сьогодні перша поставка дронів Bayraktar. Наступні системи будуть послідовно надходити до Збройних сил Польщі. Ми використовуємо всі можливості, щоб Польща була безпечною", - заявив міністр, котрого цитує ЦТС.

"Ці безпілотники ми замовили ще до війни в Україні. Тоді нам, особливо в опозиції, казали, що це зброя, яка нам не принесе користі. Те, що відбувається в Україні, свідчить про те, що ми були праві", - додав Блащак.

Перші БПЛА прибули на базу безпілотних літальних апаратів у Мірославці.

FgJ77bVWIAIPOrc

Всього за контрактом з турецькою компанією Польща має отримати 4 комплекси, до складу яких входять 24 безпілотники. Окрім безпосередньо дронів комплекси комплектуються мобільними станціями управління, радарами, симуляторами і запасними частинами.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що виконавчий директор турецької компанії Baykar Халук Байрактар заявив, що його компанія планує завершити будівництво свого заводу з виробництва безпілотників в Україні за два роки.

FgJxZMOXoAIKsDP

FgJxNZIWIAEuoCb

FgKQjlTWYAIL_We